Sâmbătă 3 noiembrie are loc examenul final care va certifica prima serie de cursanți calificată în cadrul programului, cu specializarea Manager de Proiect. Un număr de 25 de participanți înscriși, au participat timp de 10 zile, la Slănic Moldova, Pensiunea Montana la sesiuni interactive și atractive care au abordat cele patru mari capitole ale managementului proiect.

In urma absolvirii examenului toți participanții vor primi diplome recunoscute ANC, cu valabilitate echivalentă unei diplome universitare de profil

Primele întâlniri din caravana: Învață pentru succesul firmei tale!

Primele două întâlniri  din cadrul caravanei de business learning „Învață pentru succesul afacerii tale” au avut loc în luna octombrie în Vaslui și Iași. Un număr de 23 de manageri și antreprenori s-au întâlnit și au discutat, împreună cu Doru Huțuțui, director de HR in Group Pharma și Business Coach & Senior Trainer, despre ce va însemna o afacere de succes în viitor și cum pot fi mai competitivi și mai performanți în domeniile lor.

Discuțiile s-au concentrat pe problematica resursei umane, una dintre problemele cele mai acute ale managerilor din Romania momentului. Plecând de la principiul că resursa umană este cea mai importantă, fiind singura resursă care produce alte resurse într-o firmă, s-au analizat strategiile și politicile de succes în managementul resurselor umane versus dezvoltare business. O altă tematică de interes a fost legată de metodele de dezvoltare personală și profesională, recrutarea personalului motivarea și retenția resursei umane.

Nu in ultimul rând discuții interesante au fost și pe marginea conceptelor de leadership și management.

 Au fost creionate profiluri și tipologii de manageri și lideri si analizate diferențele între cele două concepte.

De asemenea, participanții au aflat despre oportunitățile de formare profesională oferite gratuit în cadrul programului Activ pentru un viitor competitiv, cei mai mulți dintre ei exprimându-și interesul pentru a se înscrie la cursurile de manager proiect, manager resurse umane sau competențe antreprenoriale.

Prima serie de manageri de proiect instruiți în cadrul programului

Sâmbătă 3 noiembrie are loc examenul final care va certifica prima serie de cursanți calificată în cadrul proiectului, cu specializarea Manager de Proiect. Un număr de 25 de participanți înscriși, au participat timp de 10 zile, la Slănic Moldova, Pensiunea Montana la sesiuni interactive și atractive care au abordat cele patru mari capitole ale managementului proiect: conceperea, planificarea, implementarea și finalizarea proiectului și au oferit răspunsuri la întrebări vizând responsabilitățile unui manager de proiect și rolul acestuia. În urma absolvirii examenului toți participanții vor primi diplome recunoscute ANC cu valabilitate echivalentă unei diplome universitare de profil.

 

Cursul s-a ridicat la nivelul așteptărilor, iar impresiile participanților sunt pe măsura:

„A fost mai mult decât interesant și util. Trainerii s-au descurcat foarte bine și au reușit să ne capteze interesul la fiecare tema și în toate zilele cursului. 

Foarte interesante au fost și discuțiile libere și studiile de caz, unele prezentate chiar de către cursanți” (Marcela Bota, medic).

Formatori bine pregătiți, receptivi la așteptările cursanților. Programa cursului a fost folositoare și parcursă conform planului. Și condițiile de cazare și desfășurare a cursului au fost adecvate și ne-au permis să ne simțim bine și să se creeze o atmosferă benefică învățării” (Adina Popa, manager)

                                                        

Big Data in HR: Cum crești gradul de retenție și performanța angajaților, prin cunoaștere

Big Data in HR a încetat de mult timp să fie doar un trend pe care companiile îl bifează în prezentări cu terții sau la final de an. Datele înseamnă informație, iar informația analizată după metrici și algoritmi bine stabiliți oferă soluții.

Răspunsurile la toate întrebările “BIG” din evoluția unei companii se găsesc în Big Data: Cum să crești gradul de satisfacție la job asigurând un nivel optim de retenție? De ce aleg angajații altă companie? Cat de utile sunt investițiile în training-uri? Care sunt top-performerii? Ce îi motivează sau demotivează pe aceștia și ce așteptări au de la angajator?

 

Dacă acum câțiva ani Big Data era un instrument comun în acțiunile specialiștilor de marketing & comercial, acum este rândul departamentelor de resurse umane să f  olosească informații prețioase pentru a identifica și a pune în aplicare soluțiile la întrebările de mai sus.

 

Big Data a devenit o necesitate. Acum, si in HR. 

Nu o spunem noi, ci studiile relevante, cu cifre și statistici solide la bază. Potrivit unui studiu SAS, realizat pe un eșantion de circa 1.300 organizații,  peste  6.400 de companii cu mai bine de 100 angajați vor implementa, până în 2018, analize Big Data. Mai mult, altă cercetare realizată pe un eșantion de peste 1.000 companii a arătat că analiza de date se afla in top 3 investiții tehnologice alocate HR-ului.

 

Care sunt, concret, problemele ce pot fi rezolvate prin analiza Big Data? De la gradul de satisfacție al angajaților, la rata de retențieidentificarea top performerilor, a angajaților demotivați și cauzele demotivării sau a motivelor pentru care unii aleg să schimbe angajatorii.

Unul dintre cele mai eficiente instrumente ce poate fi transformat în Big Data, prin care compania poate înțelege de ce un performer a ales sa plece, respectiv, cum poate evita situații similare, este interviul de exit. Printr-un chestionar pus la dispoziție în timpul interviului, compania poate colecta date vitale, mai ales că peste 70% dintre respondenți vor oferi răspunsuri sincere.

Astfel, dacă motivele țin de relația cu șeful direct, programele de training, mediul de lucru, cultura organizațională sau planul de creștere în cariera pus la dispoziție, centralizarea și analiza acestor chestionare pot ajuta compania să optimizeze procese și să înțeleagă modul în care se raportează diverse tipologii de angajați la organizație.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *