Dupa Iasi si Vaslui, in luna noiembrie Caravana educatiei pentru manageri si antreprenori de succes soseste si in Piatra Neamt in data de 17 noiembrie 2018 si Suceava in data de 24 noiembrie 2018.
O serie de evenimente de business GRATUITE care te vor ajuta sa intelegi de ce este important sa investesti continuu in formarea ta si a echipei cu care lucrezi si ce oportunitati de formare GRATUITE ai la dispozitie in cadrul programelor cu finantare europeana!
Evenimentul este adresat antreprenorilor, angajatilor cu functii de management, sau care lucreaza in departamentele de resurse umane, in firme si companii din regiunea Nord-Est cu potential competitiv (conform SNC). Afla de aici codurile CAEN eligibile in proiect: click aici

Speakerul, DORU HUTUTUI este director de HR in Group Pharma si Business Coach & Senior Trainer, cu o experienta de peste 17 ani în companii multinaționale, pe diferite poziții de management. A fost implicat în dezvoltarea resursei umane, având calificarea de senior trainer, de coach și de consultant. În programele de dezvoltare profesională pe care le-a dezvoltat și derulat până acum, s-a bucurat de prezența și participarea activă a peste 15.000 de cursanți.
Îi place să învețe și, mai ales, să pună în practică tehnicile și cunoștințele pe care le-a dobândit inclusiv în școli europene (Germania, Anglia), rezultatele fiind cuantificate în proiectele care au fost finalizate cu succes.
Iata temele pe care le va aborda in cele 6 ore ale evenimentului:
1. Strategii si politici in managementul resurselor umane vs. dezvoltare business
2. Inceputurile procesului de dezvoltare a resursei umane
3. Metode de dezvoltare personala si profesionala
4. Leadershipul situational in dezvoltarea echipei si a organizatiei

Noi cursuri in luna Decembrie
Luna decembrie vine cu noi cursuri organizate in cadrul proiectului ACTIV pentru un viitor competitiv!, respectiv cusul de Manager de proiect si cel de Competente antreprenoriale.
Cursul de Manager de proiect, Cod COR 242101 va fi organizat dupa um urmeaza:
– Modulul 1: 7 – 9 Decembrie
– Modulul 2: 13 – 16 Decembrie
Cursul se va incheia cu examen, sutinut in data de 16 decembrie.
În cadrul cursului sunt prezentate cele patru mari capitole ale managementului proiect: conceperea, planificarea, implementarea și finalizarea proiectului, care au ca principal scop oferirea de răspunsuri la întrebari simple vizand responsabilitățile unui manager de proiect și rolul acestuia.
Nivel minim de studii necesar: studii superioare (diploma de licență).
Cursul de Competente antreprenoriale va fi organizat dupa cum urmeaza:
– Modulul 1: 6 – 9 Decembrie
– Modulul 2: 13 – 17 Decembrie
Cursul se va incheia cu examen, sutinut in data de 17 decembrie.
În cadrul cursului sunt prezentate etapele pentru elaborarea unui plan de afaceri, elaborarea planului financiar al afacerii, identificarea surselor de finanțare destinate afacerii, modalități de promovare, etc. Toti cursanții vor acces acces GRATUIT la platforma web Antreprenor 2020, în cadrul careia își pot dezvolta planul de afaceri, precm și previziunile financiare aferente acestuia, într-o an.
Nivel minim de studii necesar: învațământ general obligatoriu.
Pentru inscrieri, va rugam sa ne contactati la telefon 0234 585 658, e-mail: viitoractiv@fsc.ro

5 provocări pe care orice nou antreprenor trebuie să le depășească atunci când își deschide o afacere
Visul de a-ți deschide propria afacere este extrem de atractiv atunci când vrei să ieși din rangul angajaților care lucrează pentru un patron și să îți dezvolți propriile idei și inițiative. În lipsa unei experiențe în antreprenoriat, acest drum poate fi mai puțin lin decât te-ai aștepta inițial. Cu toate acestea, în România, 39 de procente dintre tinerii aflați sub vârsta de 35 de ani vor să-și deschidă o afacere, arată un studiu realizat în 2018 de Amway Global Enterpreneurship Report.
1. Organizarea internă a firmei
Există o mare diferență între a avea o idee de business în care crezi cu adevărat și pe care o vezi dezvoltându-se extrem de promițător și a ridica de la zero un business în jurul acesteia. O firmă înseamnă în primul rând foarte multă birocrație, în care trebuie să fii mereu la curent cu ultimele obligații fiscale, modificări de legislație care te privesc pe tine și domeniul în care activezi, dar și obligații față de angajați, de la ceea ce trebuie să conțină dosarul angajatului și măsurile pe care trebuie să le iei pentru a asigura o activitate internă eficientă. În acest ultim caz, este esențial să îți faci o schemă foarte clară a rolurilor fiecărui om din firmă, o organigramă în care linia de responsabilitate să fie bine specificată și detaliată, pentru ca astfel să poți trasa și obiective cu persoane însărcinate cu atingerea lor.
2. Găsirea celor mai buni angajați
Și pentru că am ajuns la capitolul angajaților, una dintre marile greșeli pe care ar trebui să le eviți în startul deschiderii unei afaceri este angajarea persoanelor apropiate sau prietenilor. Relațiile personale ar putea afecta evaluările profesionale și ar putea da naștere unor dezechilibre premature în firmă. Dacă ai nevoie să lucrezi cu prieteni, îi poți lua pe post de consultanți sau colaboratori, evitând astfel situații posibil dificile în viitor. Găsirea celor mai buni angajați la început de drum va fi cu siguranță o misiune dificilă, mai ales din pricina faptului că îți va fi greu să te ridici la nivelul salarial oferit de firmele mai mari. Poți, în acest caz, să vii cu pachete atractive de beneficii, un program flexibil și oportunitatea de a oferi training-uri și workshop-uri angajaților tăi. De multe ori, o firmă mică este mai deschisă să le ofere angajaților mai multe responsabilități și șanse de carieră, spre deosebire de companiile stufoase, cu proceduri interne foarte stricte.
3. Finanțarea activității
Dacă alegi să pleci la acest drum extrem, una dintre marile provocări va fi găsirea unei surse pentru a finanța activitatea, cel puțin în primii ani. Fie prin credit, fie prin resurse personale, acest punct trebuie bine calculat, pentru că altfel poți intra rapid în faliment, cu datorii către creditori.
4. Un plan de afaceri convingător
Pentru a evita un astfel de scenariu extrem de negativ, vei avea nevoie de un plan de afaceri gândit în cel mai mic detaliu, de la numărul angajaților din firmă, plafonul salarial în primii ani și sume alocate pentru chirii, taxe și desfășurarea activității. Fără un plan de afaceri convingător, îți va fi foarte dificil să găsești parteneri care să te ajute să te dezvolți.
5. Stabilirea prețului corect pentru serviciile sau produsele firmei
Atunci când te afli la început de drum, fie că business-ul tău este specializat în servicii, fie că este orientat spre producție, trebuie să fii capabil să stabilești un preț corect pentru piață. Tentația inițială va fi să pui un preț cu mult sub media de pe piață, pentru a deveni atractiv, însă acest lucru ar putea atrage încasări mai mici, volum de muncă mai mare și greu de menținut cu un număr mic de angajați. În clipa în care vei încerca să te ridici la nivelul cerut de piață în general, vei ieși rapid din calculele celor cu care ai colaborat.

Finanțări
MMACA a publicat proiectul planului de afaceri pentru Start-Up Nation 2018
Pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a apărut proiectul planului de afaceri Start-up Nation 2018. Propuneri și observatți pot fi trimise pe adresa directia.imm@imm.gov.ro.
Descarcă planul de afaceri!
Se lansează Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii
În data de 9 noiembrie 2018, a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr.947/09.11.2018 ordinul ministrului pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat nr.1476/06.11.2018, privind aprobarea procedurii de implementare a Programului național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii.
Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie:
 stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate de către femei;
 promovarea unui sistem de informare şi instruire, care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă;
 dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în scopul implicării lor în structuri economice private, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi al prejudecăţilor existente la nivel local.
Bugetul total estimativ alocat schemei de minimis pentru perioada de implementare a acesteia este de 3.000.000 lei;
Citeste mai multe aici!

POR: A fost modificat contractul de finanțare
In data de 05.11.2018, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a emis ordinul de modificare a formei de contract anexată la Ghidului General al solicitantului pentru POR 2014-2020 ce conţine condiţii generale pentru accesarea fondurilor în cadrul programului.
Modificarea prevede actualizarea formei de contract în conformitate cu prevederile articolului unic, pct. 1 lit. o) din Ordonanţa nr. 1 din 2 august 2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, taxa pe valoarea adăugată neeligibilă aferentă cheltuielilor eligibile va fi suportată de la bugetul de stat.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operaţional Capital Uman
Titlu proiect: ACTIV pentru un viitor competitiv!
Contract nr. POCU/227/3/8/117791
Editor: Fundația de Sprijin Comunitar
Data publicării: Iunie 2018
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene
sau a Guvernului României

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *