Va invitam sa va inscrieti la cursurile de Manager de proiect, Manager de resurse umane si competente anteprenoriale derulate in luna ianuarie si februarie in cadrul proiectului ACTIV pentru un viitor competitiv!

Calendarul cursurilor programate pentru luna Ianuarie 2019
Inceputul de an aduce noi cursuri organizate in cadrul proiectului ACTIV pentru un viitor competitiv!, respectiv Manager de proiect, Manager de resurse umane si competente anteprenoriale.
Cursul de Manager de resurse umane, Cod COR: 121207 va fi organizat dupa cum urmeaza:
– Modulul 1: 3 – 6 Ianuarie
– Modulul 2: 18 – 21 Ianuarie
In cadrul cursului vor fi prezentate urmatoarele tematici: Consilierea celorlalţi manageri în probleme de resurse umane, Coordonarea desfăşurării activităţilor de resurse umane, Coordonarea elaborării politicilor şi programelor de resurse umane, Coordonarea personalului din departamentul de resurse umane, Elaborarea strategiei de resurse umane, Monitorizarea costurilor de personal, Monitorizarea sistemului de relaţii de muncă al organizaţiei, Organizarea activităţii departamentului de resurse umane, Reprezentarea compartimentului de resurse.
Nivel minim de studii necesar: studii superioare (diploma de licență).
Cursul de Competente antreprenoriale va fi organizat dupa cum urmeaza:
– Modulul 1: 10 -13 Ianuarie
– Modulul 2: 25 – 28 Ianuarie
Cursul se va incheia cu examen, sutinut in data de 28 ianuarie.
În cadrul cursului sunt prezentate etapele pentru elaborarea unui plan de afaceri, elaborarea planului financiar al afacerii, identificarea surselor de finanțare destinate afacerii, modalități de promovare, etc. Toti cursanții vor acces acces GRATUIT la platforma web Antreprenor 2020, în cadrul careia își pot dezvolta planul de afaceri, precm și previziunile financiare aferente acestuia, într-o an.

Nivel minim de studii necesar: învațământ general obligatoriu.
Cursul de Manager de proiect, Cod COR 242101 va fi organizat dupa um urmeaza:
– Modulul 1: 25 – 27 ianuarie
– Modulul 2: 11 – 14 februarie
Cursul se va incheia cu examen, sutinut in data de 14 februarie.
În cadrul cursului sunt prezentate cele patru mari capitole ale managementului proiect: conceperea, planificarea, implementarea și finalizarea proiectului, care au ca principal scop oferirea de răspunsuri la întrebari simple vizand responsabilitățile unui manager de proiect și rolul acestuia.
Nivel minim de studii necesar: studii superioare (diploma de licență).
Pentru inscrieri, va rugam sa ne contactati la telefon 0234 585 658, e-mail: viitoractiv@fsc.ro

Caravana educatiei pentru manageri si antreprenori de succes – Vaslui si Piatra Neamt

In a doua parte a lunii ianuarie, Caravana educatiei pentru manageri si antreprenori de succes opreste la Vaslui si la Piatra Neamt, in data de 26 ianuarie 2019.
Evenimentele vor avea loc dupa cum urmeaza:
– Vaslui – VHD Bistro&Events, Restaurant Vascar, str. Podu Inalt, nr.22 – ora 10:00
– Piatra Neamt – Grand Hotel Ceahlaul, Sala Mezanin – ora 10:00
Participarea este gratuită (în baza invitației), iar evenimentul se organizează în cadrul campaniei de promovare şi conştientizare a proiectului “ACTIV pentru un viitor competitiv!” derulat de Fundatia de Sprijin Comunitar și cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman.
In cadrul celor 2 evenimente se vor aborda urmatoarele tematici:
1. Strategii si politici in managementul resurselor umane vs. dezvoltare business
2. Inceputurile procesului de dezvoltare a resursei umane
3. Metode de dezvoltare personala si profesionala
4. Leadershipul situational in dezvoltarea echipei si a organizatiei
Totodată, evenimentul reprezintă un prilej de a discuta despre disponibilitatea managerilor de a participa la cursurile de formare profesională şi activităţile suport mini MBA şi business coaching, ce vor fi organizate în cadrul proiectului. În funcţie de interesul companiilor de la nivel local de introducere în activităţile zilnice de sisteme, instrumente, metode, practici, standarde de management care să conducă la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru salariaţi şi dezvoltarea afacerii se vor identifica modalităţi de organizare a activităţii de planificare strategică, activitatea ce va demara imediat după finalizarea primelor cursuri de formare profesională organizată pentru angajaţi.

Inscrie-te GRATUIT pana pe 24 ianuarie pentru a participa la evenimentul organizat in Vaslui: https://goo.gl/forms/je7aAXlV5b0wUC7u2 si pentru a participa la evenimentul organizat in Piatra Neamt:  https://goo.gl/forms/TpBqe8xkGN8OZT0i1.
Detalii suplimentare la telefon 0234 585 658, e-mail: viitoractiv@fsc.ro

CCIR inițiază un chestionar în sprijinul antreprenorilor români

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) consultă mediul de business din România, în perioada 15 ianuarie-15 februarie, cu privire la țările de interes pentru dezvoltarea afacerilor pe piețele internaționale printr-un scurt chestionar, găzduit pe site-ul instituției.
Prin sondajul CCIR, oamenii de afaceri români au posibilitatea de a-și exprima opțiunile urmând ca, ulterior, CCIR să le faciliteze contactele externe de afaceri. Rezultatul consultării efectuate de CCIR va fi comunicat și autorităților, pentru ca și acestea să vină în sprijinul mediului de afaceri din România.
Răspunsurile oferite de către companiile din România se vor consolida în informații exacte care vor sta la baza stabilirii destinațiilor pentru misiunile economice ale CCIR ce se vor organiza în anul în curs. În acest fel, misiunile economice se vor stabili în funcție de prioritățile mediului de afaceri și, astfel, eficiența acestora va crește.
Totodată, companiile care participă la sondaj vor beneficia de prioritate în misiunile economice către țările pentru care și-au arătat interesul.
Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati link-ul: https://ccir.ro/2019/01/15/ccir-initiaza-un-chestionar-sprijinul-antreprenorilor-romani/.

Finanțări

45 de milioane de euro pentru IMM-urile din România prin Morphosis Capital, un fond de private equity
Fondul de private equity Morphosis Capital, fondat de o echipă de patru români cu experienţă pe pieţele străine, a strâns 45 de milioane de euro pentru a investi în IMM-urile din România. Mai exact, a avut loc first closing-ul pentru Morphosis Capital Fund I, final closing-ul urmând a avea loc în următoarele 12 luni, perioadă în care încă sunt atrase fonduri. Fondatorii spun că estimează să ajungă la un total de 60 de milioane de euro…sursa: www.zf.ro, click aici pentru detalii
POCU: Apelul de proiecte destinat întreprinderilor mari privind inovarea prin formare a fost prelungit
Autoritatea de Management Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 a publicat un corrigedum prin care modifică Ghidul Solicitantului – Condiții Specifice „Inovare prin formare”, aferent POCU 2014-2020, Axa Prioritară 3. Locuri de muncă pentru toți, Obiectiv specific 3.12. Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC şi SNCDI ale angajaților.
Modificarea vizează prelungirea perioadei de depunere a apelului competitiv până la data de 15 februarie 2019, precum și revizuirea definiției categoriei de solicitanți eligibili.
Descarcă Ordinul
Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *