MBA-ul strategic are ca rol dezvoltarea si exersarea abilitatilor de management strategic a cel putin 50 de persoane din grupul tinta, care au participa anterior la programul de formare in domenii precum Manager de resurNE umane, Competente antreprenoriale, Manager sau Manager de proiect. Programul este structurat ca un workshop interactiv cu durata de 5 zile (40 de ore) si include module teoretice care abordeaza, din perspectiva managementului strategic concepte precum: Marketing,  Vânzări,  Producţie,  Logistică,  ResurNE  Umane, Finante, Management operational etc.

Modulele teoretice vor fi dublate  de module   practice realizate in cadrul aplicatiei Antreprenor 2020  în   care   participanţii   sunt   implicaţi   direct   în   procesul decizional şi conducerea unei  afaceri  realist  simulate  , pe parcursul a 4 cicluri anuale de business. Simularea de afaceri include elemente precum piaţă, concurenţă, legislaţie dar şi fluctuaţii de preţ, de personal sau evenimente ce tin de forta majora, iar particpantii la cursul de mini MBA isi vor putea testa deciziile de business si vor vedea care sunt urmarile acelor decizii in anumite situatii de mediu extern si intern. Astfel, in cadrul aplicatiei dezvoltate in proiect NE va putea crea un mediu simulat de dezvoltare a afacerii, unde variabilele de mediu intern si extern vor fi introduNE fie de catre trainer, fie de echipa constitutia in cadrul cursurilor.

In urma participarii la programul mini MBA strategic 2020, grupul tinta isi va extinde viziunea si perspectivele manageriale asupra afacerii in care sunt implicati, vor putea utiliza eficient informatiile financiare in deciziile manageriale si isi vor aprofunda cunostintele de management. Pe termen lung, cei 50 de participanti isi vor dezvolta abilitatile decizionale din punct de vedere strategic si vor putea anticipa schimbarile si provocarile la care sunt supuNE firmele in care sunt implicati